Numerologia si liberul arbitru

Numerologia si liberul arbitruSa fie oare destinul nostru stabilit de numere? De exemplu, daca un om s-a nascut sub semnul Numarului 7, asta inseamna ca el este condamnat sa ramana pentru tot restul vietii sale un excentric si un singuratic, stangaci si lipsit de tact fata de sexul opus? Iar daca s-a nascut sub semnul lui 5, o sa rataceasca toata viata, fara sa-si gaseasca vreodata locul? Ce sa mai spunem de Numarul 2, silit sa ramana vesnic in umbra si sa fie la ordinele altora…
Raspunsul la aceasta intrebare este categoric “Nu”!

Numerologia, aceasta antica stiinta a numerelor, care nu se pretinde nici exacta, nici absoluta, este o unealta de dezvoltare personala, cu ajutorul careia ne putem analiza si autoperfectiona. Putem utiliza numerologia pentru a ne studia propriul caracter si pentru a ne recunoaste limitele de perceptie si comportament care ne domina viata. Aceasta inseamna ca putem folosi informatiile care rezulta din calculul numerelor personale ca sa ne schimbam viata in bine.

De exemplu, un 7 care realizeaza ca e artagos si singuratic, ar putea face un efort sa devina mai sociabil (un cont pe Facebook ar putea fi un bun inceput, dar cu conditia sa nu ramana la acest stadiu, pentru ca nici o retea sociala nu inlocuieste contactul uman real, direct!). Un 1 care isi da seama ca e arogant si preocupat doar de propriile interese, ar putea sa inceapa sa sa se manifeste mai afectuos si sa fie mai atent la nevoile celor dragi. Aventurierul 5 ar putea sa realizeze ca ceilalti il considera prea detasat si neinteresat si sa isi gaseasca timpul de a cunoaste mai bine macar o singura persoana.
Acelasi principiu este valabil si pentru orice alt tip de analiza personala, inclusiv astrologia.
De exemplu, daca te-ai nascut in zodia Gemenilor, asta nu inseamna ca esti menit sa fii considerat superficial sau infidel pentru intreaga ta viata. Poti sa o iei ca pe un indiciu de natura cosmica ce iti sugereaza sa lucrezi asupra acestor probleme, sa incerci sa fii mai stabil si mai loial.
Aceeasi dualitate se manifesta si in lumea numerelor atunci cand vine vorba de caracter si personalitate. Fiecare numar are natura sa dubla; ceea ce poate fi o binecuvantare in anumite imprejurari, se poate transforma intr-un dezavantaj major in altele.
De exemplu, tendinta Numarului 3 de a relationa cu un numar mare de oameni este o binecuvantare atunci cand vine vorba sa isi puna talentele in valoare; mai putin insa atunci cand e vorba de relatii, caci Numarul 3 se regaseste adesea in mijlocul unor triunghiuri amoroase. Cunoscand acest lucru, Numarul 3 isi poate folosi liberul arbitru pentru a lucra cu el insusi, infranandu-si tendinta de a-si folosi farmecul asupra sexului opus, in special daca este deja implicat intr-o relatie cu o persoana speciala.
Asadar, cum functioneaza de fapt numerologia? In principiu, numerologia este o metoda prin care putem utiliza si analiza combinatiile literelor din nume si data nasterii, combinatii ce ne ofera puncte de reper importante in ce priveste caracterul, punctele tari si cele slabe, talentele naturale, motivatiile si scopul vietii.
O analiza numerologica aprofundata te poate ajuta de asemenea foarte mult in cazul in care simti ca esti pe un fagas gresit in viata, ca nu esti acolo unde ar trebui sa fii, sau nu faci ceea ce ar trebui sa faci. Spre exemplu, daca esti un 5 obligat sa lucreze in restaurantul sotiei si sa intretii o gramada de rude, s-ar putea sa fii destul de frustrat, caci aceasta este o viata mai potrivita cu aspiratiile domestice ale unui 6.
Acum asta nu inseamna ca tot ce spune numerologia e batut in cuie si ca “trebuie” sa faci lucrurile intr-un anumit fel. Facand insa niste schimbari simple in viata ta, schimbari care sa te aduca mai aproape de tendintele indicate de tema ta numerologica, vei constata cu multumire ca totul incepe sa se schimbe in bine, lucrurile se aseaza de la sine, iar tu iti vei gasi fericirea pe o cautai.
Indepartarea de calea indicata de numere va avea efectul opus si nu va face altceva decat sa iti ingreuneze viata. De exemplu, daca esti nascut sub semnul Numarului 9, un numar nobil, spiritual si animat de idealuri umanitare, iar tu actionezi precum un 1 ambitios si lipsit de scrupule, sunt putine sanse sa ai vreodata o viata fericita. Acelasi lucru e valabil si pentru un 2 care incearca sa se comporte precum un geniu solitar (Numarul 7). Numarul 2 nu va fi niciodata capabil sa faca fata singuratatii sau lipsei de incurajare din partea camarazilor. In mod analog, un 7 care incearca sa actioneze ca un 2 se va regasi in cele din urma coplesit de situatie.
Folosita corect, numerologia ne poate ajuta sa ne eliberam de limitarile noastre si sa dam tot ce e mai bun din noi. In acelasi timp, ea ne poate ajuta sa intelegem care ne sunt slabiciunile si sa ne previna atunci cand o luam in directia gresita.
Modul in care alegi sa profiti de aceasta unealta depinde in intregime de tine. Tu esti cel care va trebui sa iti intaresti trasaturile pozitive si sa faci eforturi constiente pentru a le recunoaste si a le reduce pe cele negative. Aici intervine liberul arbitru, caci tu si numai tu hotarasti daca te vei folosi de numerologie pentru a-ti imbunatati personalitatea si destinul.

 

 

 

Comenteaza acest articol

(obligatoriu)
(obligatoriu - nu va fi publicat)


4 × trei =3 comentarii la articolul “Numerologia si liberul arbitru”

  1. gold price spune:

    STĂ în picioare numerologia la o analiză ştiinţifică şi raţională riguroasă? Sunt numerele mijlocul prin care ne putem afla destinul? E înţelept să ne clădim viitorul pe concluzii şi preziceri numerologice?

  2. silver price spune:

    uite ex de calcul care da 11: Simpla coincidenta??? Continua sa citesti… 10) Numarul total de victime in toate avioanele implicate a fost de 254. 2 5 4= 11. 11) 11 Septembrie este cea de-a 254 zi din calendar. Inca o data 2 5 4=11. 12) Exploziile din Madrid s-au intamplat in data de 3/11/2004. 3 1 1 2 4= 11. 13) Tragedia din Madrid s-a intamplat dupa 911 zile de la cea din America 9 1 1=11.

  3. Sorina spune:

    Mie sincer mi se pare ca se fac prea multe calcule ca sa se ajunga la numerele astea, si sunt sigura ca exista o serie de alte numere implicate care nu sunt 11 si nici nu dau total 11. Asta nu e numerologie, e doar speculatie de dragul senzationalului.